top of page

tis 07 apr.

|

Hökvägen 6

Vår 2020 - Utomhus utställning

Välkommen till framsidan av huset för en spontan utställning på ca 100kvm med glaskonst. Glas tål vara ute och i Corona tiden vill vi hålla öppet på ett sätt som ger alla möjlighet att komma förbi!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Vår 2020 - Utomhus utställning
Vår 2020 - Utomhus utställning

Tid och plats

07 apr. 2020 12:00 – 26 apr. 2020 19:00

Hökvägen 6, Hökvägen 6, 237 37 Bjärred, Sverige

Om evenemanget

Glaskonstnär Anne-Lie Sävström från Bjärred ville skapa något för alla som sitter hemma nu i Coronatider. Alla utställningar och Konstrundor är inställda och folk uppmanas att hålla sig hemma och bara gå ut och gå en runda. Då föddes tanken på att kanske man kunde flytta ut en del av konsten på framsidan av huset på Hökvägen 6, i Bjärred. Då kunde folk gå förbi och titta på en enkel utställning i lugn och ro. 

Glas tål att vara utomhus och mycket av Anne-Lies konst är gjort för att vara utomhus så därför har hon nu valt att från och med fredag 3/4 ställa ut en del av den konst som hon har på framsidan av huset till allmänhetens beskådan. 

”Det är ingen vanlig utställning då vi inte kommer ha vare sig vernissage eller bemanning utan det blir en möjlighet för var och som vill ha ett mål med sin promenad eller utflykt att under några minuter stanna till och se på det jag ställt ut. Förhoppningsvis finns det fler konstnärer som har samma möjligheter för då kanske vi kan få till lite glimtar av hopp i tristessen som många nu känner i isolering”, säger Anne-Lie Sävström, Glaskonstnär

Ateljén som finns på samma adress kommer inte vara öppen så den del av konsten som inte kan ställas utomhus kommer inte att vara tillgänglig under dessa tider utan det får bli vid andra tillfällen. Däremot lovar Anne-Lie att hon kommer att löpande ändra i utställningen så att det kan vara värt att ta en runda förbi vid flera tillfällen under kommande veckor. 

”Om allt fungerar så räknar jag med att vi ska kunna ha utställningen ute alla dagar mellan 10-20 under de närmaste 3-4 veckorna och kanske längre om vi ser ett fortsatt intresse men just nu ser jag det som ett sätt att bryta tristessen många säkert känner på grund av isoleringen. Dessutom kommer påsken nu och flera kommer sannolikt inte kunna träffa släkt och vänner som vanligt och då kan det kanske finnas en glimt av glädje i att få ta del av lite konst och hantverk och ha ett mål med sin promenad och utflykt tänker jag”, säger Anne-Lie Sävström.

Anne-lie Sävström kommer inte vara tillgänglig under hela utställningen utan den ställs ut så att man ska kunna se och ta del av den själv. Det blir lite annorlunda för normalt vill många fråga om enskilda alster och köpa de saker som ställs ut men den delen har Anne-Lie inte löst ännu utan än så länge får man titta och njuta bara.

Dela detta evenemang

bottom of page