Om

Glaskonstnär Anne-Lie Sävström

Anne-Lie startade sin yrkesbana som florist för att senare börja som finsnickare på ett mindre snickeri i Skåne. Dessa kreativa yrken och ett genuint intresse för konst och hantverk har senare lett till att Anne-Lie lärt sig flera olika hantverk och tekniker inom en rad olika genre. Hon har både deltagit i och själv utbildat på många olika studiecirklar i allt från Vävning, Knyppling, Batik till Akvarell-, Porslinsmålning och Glas. Intresset har inspirerat till deltagande på utvecklingskurser runt om i välden på vitt skilda håll från Grekland och så långt bort som till Thailand likväl som flera distanskurser. Numera klassificerar Anne-Lie sig som i första hand Glaskonstnär med inriktning på främst 2 tekniker, Fusing och Tiffany.


Hennes verk består av skulpturer, tavlor och bruksföremål, ibland i kombination. Allt skapas och tillverkas i Ateljén i Bjärred utanför Lund/Malmö där hon numera bor även om hon är född och uppvuxen utanför Landskrona. Ateljén är bara öppen vid vissa speciella tillfällen för allmänheten eller på begäran därför deltar Anne-lie gärna med alster vid evenemang så som kulturdagar / konstrundor eller genom samarbete med Gallerier och konstföreningar.

bild_på_annelie_edited.jpg
 
 
Våt glas

Glaskonst

Olika tekniker som Anne-Lie arbetar med

 

Fusing

Glas smälts tillsammans i ugn

Exempel på bilden visar hur glas satt samman  genom fusing av flera olika färger och lager.

Tiffany

Glas monteras med tenn

Tiffany härstammar från en amerikansk firma som började med att sätta samman glas med bly. Numera används enbart tenn utan bly. Ovanlig teknik i Sverige och Anne-lie som är utbildad i tekniken är en av få som idag gör saker i Tiffany teknik.

Glasmålning

Glaspulver används för målning

Målning på glas med glas är en teknik som används länge men som är relativt ovanlig i Sverige. Tekniken gör att målningen smälter in i glaset och bildar en enhet och lägger sig inte utanpå utan mer inuti glaset vilket ger en speciell lyster.

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by ASM Design. Proudly created with Wix.com

Subscribe Form